fbpx Skip to content

Palauta ihoosi elämä!

Probiootit kosmetiikassa

Tiesitkö, että meidän jokaisen iho on oma elävä maailmansa? Ihossa elää järjetön määrä erilaisia eläviä mikrobeja, joiden elinvoimaisuus riippuu ympäristön vallitsevista tekijöistä. Terveessä, hyvinvoivassa ihossa mikrobit elävät tasapainoista elämää. Iho näyttää ja tuntuu hyvältä. Se on pehmeä, sileä ja tasaisen värinen. Hyvässä kunnossa olevan ihon hoitaminen on helppoa ja yksinkertaista. Tuotteita ei tarvita välttämättä niin paljoa, koska iho on tasapainossa ympäristön kanssa.

Viime aikoina on julkisuudessa ollut hyvin esillä erilaisia tutkimuksia mikrobien toiminnasta. On tutkittu ihmisen vastustuskykyä ja luontoyhteyttä. Poikkeuksetta kaikki tutkimukset ovat osoittaneet sen, että hyvät bakteerit lisäävät ihmisen vastustuskykyä niin sisältä ulos päin, kuin ulkoa sisään päinkin. Näin ollen sillä, mitä ihollemme laitamme tai miten ihoamme hoidamme, on todella suuri merkitys koko elimistön vastustuskyvyssä.

Ihon mikrobit tarvitsevat tuekseen ja elääkseen ravintoa

Tasapainoinen ihon näyttää ja tuntuu upealta. Harmillisen usein kuitenkin on niin, että ihossa on jonkinlaista epätasapainoa. Iho rasvoittuu, punottaa, kuivuu, kutisee tai siihen ilmestyy näppyjä. Syitä voi olla monia. Ilmansaasteet, väärin valittu kosmetiikka, virheellisesti opetellut ihonhoitorutiinit, ihon liiallinen peseminen tai ravintovalinnat. Tässä vain pieni osa niistä syistä, jotka mahdollistavat ihon erilaiset reaktiot.

Koska ihossa todella on eläviä mikrobeja, tarvitsevat ne tuekseen ja elääkseen ravintoa. Kuten loogisesti voimmekin päätellä, ei mikään elävä pysty hyödyntämään ravintonaan synteettisiä raaka-aineita. Iho tarvitsee luonnollista ravintoa voidakseen toimia kuten sen on tarkoitettu toimivan. Ihon luonnollista ravintoa kutsutaan prebiooteiksi. Prebiootit auttavat eläviä mikrobeja kasvamaan ja vahvistumaan. 

Prebioottien lisäksi voimme vahvistaa ihon toimintaa lisäämällä ihonhoitoomme probiootteja. Probiootteja käytetään syötävien ravintolisien lisäksi nykyään myös ihokosmetiikassa. Probiootti on siis mikrobi, joka viedään iholle ja joka pystyy parhaimmillaan vahvistamaan ihosi luonnollista ekosysteemiä. 

Probiootit kosmetiikassa

Probioottien käyttö kosmetiikassa on yleistynyt. Probiooteista puhuttaessa on syytä ottaa huomioon, että kaikki kosmetiikassa käytettävät probiootit eivät ole eläviä, eikä kaikki kosmetiikassa käytettävä probiootti tue ihon luontaista elinvoimaa. Sillä, mitä iholle tarjotaan probiootin kanssa, on suuri merkitys. Elävä probiootti kykenee lisääntymään iholla ja näin ollen myös lisäämään olennaisesti hyvin mikrobien määrää iholla. Elottomat probiottit puolestaan eivät lisäänny, mutta oikeiden olosuhteiden ympäröimänä ne pystyvät parantamaan ihon mikrobien kasvualustaa, eli parantaa ihon olosuhteita. Valmistajien ei tarvitse kertoa kuluttajalle markkinoinnissa, onko tuotteissa eläviä vai ei -eläviä probiootteja, siksi markkinointi onkin kovin monimuotoista ja harhaanjohtavaa. Myöskään ei tarvitse kertoa, minkä tasoisesta probiootista on kysymys. On kuitenkin eroa, laittaako iholle eläviä vai ei-eläviä probiootteja, koska niiden tehtävä on erilainen.

On syytä olla hyvin tarkka siitä, mitä probioottinen tuote sisältää muutoin. Jos tuotteen muut raaka-aineet eivät tue ihon mikrobiomia, ei probiootin lisäämisestä tuotteeseen ole juurikaan mitään hyötyä, koska ei pysty hyödyntämään synteettisiä raaka-aineita ravintonaan. Käytännössä mitkään synteettiset raaka-aineet, kuten vaikkapa silikonit tai synteettiset säilöntäaineet, eivät tue ihon luonnollista toimintaa. Tästä syystä probioottinen ihonhoito on mahdollista ainoastaan luonnonmukaisessa ihonhoidossa.

Esse probiootisen ihonhoidon edelläkävijä

Kappaleen otsikko tuntuu jo hieman kuluneelta, mutta koska se pitää paikkansa, niin ylpeänä siitä puhumme. Esse on maailman ensimmäinen, ja ainoa Suomessa myytävä kosmetiikkabrändi, joka on pystynyt tuomaan elävät probiootit tuotteisiinsa. Toisin kun usein luullaan, jokaisessa Essen tuotteessa ei ole eläviä probiootteja, vaan suurin osa tuotteista on tarkoitettu vahvistamaan ihon mikrobien kasvualustaa. Ei-eläviä probiootteja on lähes kaikissa tuotteissa, joilla siis pyritään vahvistamaan ihon omaa vastustuskykyä.

Essen jokaisen tuotteen jokaisella raaka-aineella on merkitystä. Tuotteet ovat todella aktiivisia ja Esse pyrkii hoitamaan ihoa vahvistamalla ihon omaa vastustuskykyä. Kyseessä ei siis ole mikään yhden yön ihme, vaan elinikäinen kumppani.

REWILD YOUR SKIN

Esse on lanseeranut uuden sloganin ReWild Your Skin! Mitä se tarkoittaa? Meille BD Roomissa se tarkoittaa sitä, että jokaisen iholla on oikeus elää niin kuin luonto on sen alunperin tarkoittanut. Ihon mikrobiomia kunnioittaminen, hyvien bakteerien elämisen ja lisääntymisen tukeminen, ilman synteettisten kosmetiikan raaka-aineiden tuomaa kuormaa. Anna ihosi hengittää vapaasti ja elää villinä!

BD Roomissa työskentelee neljä probioottiseen ihonhoitoon erikoistunutta kosmetologia. Heidän ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä, että sinun ihosi tarpeet kartoitetaan huolellisesti ja tuotteet valitaan juuri sen mukaan, mikä sillä hetkellä on eniten tarpeellista. Ongelmatilanteissa voit aina kääntyä Kysy Ninnulta -palvelun puoleen. Me kartoitamme tilanteesi vaikka etänä ja pääset aloittamaan ihosi uuden elämän. Luonnollisesti.


Kuvat ja lisätietoja Essen tuotteista : Esse Skincare https://www.esseskincare.com

Tästä pääset kurkkaamaan maailman ensimmäistä probioottista seerumia, jossa on eläviä probiootteja sisällä! https://bdroom.fi/product/esse-probiotic-serum-2/

BD Room on Lahden keskustassa toimiva Hiussalonki, Esse-hoitola & Shop. Olemme erikoistuneen luonnonmukaiseen ihon- ja hiustenhoitoon. Luonnonmukaisten palvelujen ohella tarjoamme myös perinteisiä kampaamopalveluja. Toimintamme pohjautuu pehmeisiin arvoihin, joista yksi suurimmista on luottamuksellisen asiakassuhteen luominen. Tule tutustumaan toimintaamme!